voorbeeld akoestische isolatie acoustic reflexEen degelijke akoestische isolatie van uw vloer is een must. Sinds enkele jaren is dit zelfs in een verstrengde reglementering vastgelegd.
 

Acoustic Reflex

voorbeeld akoestische isolatie acoustic reflexDit complex heeft een dikte van 6 mm bestaande uit 3 gelamineerde lagen zijnde 2 lagen geëxtrudeerde polyethyleenschuim (onderaan grijs en erboven wit) van telkens 3 mm in een densiteit van 35 kg/m3 en bedrukt met de merknaam ACOUSTIC REFLEX®. Deze bedrukte kant wordt aan de bovenzijde geplaatst. Het product is voorzien van een overlapping van 100 mm die overnaads wordt geplaatst op de aanliggende rol. Aldus zal de dikte nooit minder dan 2 x 3 mm en niet meer dan 3 x 3 mm zijn. Het materiaal is rotvrij en bestand tegen vocht, waterdamp en heeft een hoog chemisch weerstandsvermogen.
pdftechnische fiche acoustic reflex

INSULIT BI+9

voorbeeld akoestische isolatie insulit bi9Polyethyleenschuim met gesloten celstructuur.

De Insulit Bi+ 9 is een nieuwe akoestische onderlaag tegen impact- en contactgeluid tussen verdiepingen. Dit unieke en exclusieve product heeft verschillende ontwikkelingsjaren geëist en beantwoordt aan de hogere akoestische eisen van de laatste Belgische NBN S01-400-1 norm. Dit dun geheel van ± 9 mm bestaat uit een lichtweerkaatsende gealuminiseerde film met zeer hoge weerstand en een dubbele verende structuur uit vilt + schuim, voor een gegarandeerde doeltreffendheid. Het vilt maakt het mogelijk de lage frequenties van 100 tot 500 Hz te corrigeren en het schuim corrigeert de gemiddelde en hoge frequenties van 500 Hz tot 5000 Hz. Wat ook uniek is bij Insulit Bi+ 9 zijn de zelfklevende overlappingen. Ze bieden een eenvoudige en betrouwbare plaatsing.
pdfTechnische fiche Insult BI+9

Ethafoam

voorbeeld akoestische isolatie ethafoampolyethyleenschuim voor contactgeluidsisolatie onder zwevende vloeren.

Ethafoam is een variante op het merk “plastifoam”. Ethafoam 2222 is een licht, zachtverend, geslotencellig, geëxtrudeerd polythyleenschuim. Ethafoam heeft als produktherkenning een blauwe kleur.
pdfTechnische fiche Ethafoam

LANTOR-ISOL

voorbeeld akoestische isolatie lantor-isolLantor Isolatievilt is een nonwoven opgebouwd uit horizontaal gelaagde wolvezels voorzien van een sterk waterkerende polythyleenfolie van 0,1mm.

Door toepassing van Lantor Isol kunnen geluidsbruggen volledig vermeden worden, omdat :

 
  • Het materiaal niet beschadigd wordt door belopen, het gebruik van kruiwagens, het plaatsen van stelpoten van de spuitmachine enz.
  • Slechts een gering aantal naden ontstaat (200 cm, overlap 15cm)
  • De slappe en vochtige specie niet door de watervaste laag dringt.
pdftechnische fiche lantor-isol

GEMAFON 6+

voorbeeld akoestische isolatie gemafon6polyethyleenschuim voor contactgeluidsisolatie onder zwevende vloeren.

Gemafon FC 6mm is een niet-netvormig schuim op basis van geëxtrudeerd polyethyleen met gesloten celstructuur en een densiteit van 35 kg. Gemafon FC 6mm combineert een uiterst fijne celstructuur, een hoge densiteit en goede drukvastheid met uitmuntende akoestische resultaten tot gevolg. Het is bijzonder aanbevolen voor residentiële gebouwen en projecten waar hoge eisen inzake contactgeluidsisolatie gelden. Zowel nieuwbouw als renovatie komen hiervoor in aanmerking.Gemafon FC 6mm beantwoordt aan de criteria van de categorie I B volgens : NBN S-01-400.
pdftechnische fiche gemafon 6+

ISOLGOMMA R10

voorbeeld akoestische isolatie isolgommaAkoestische isolatie voor zwevende vloeren.

Reeds meer dan 30 jaar word dit product in grote volumes verkocht en Roll line is daarmee een van de meest geteste en betrouwbare producten op de markt. Dit product vertegenwoordigt dan ook als geen ander de decennia knowhow van Isolgomma op het gebied van akoestische isolatie. Op basis van studies en productontwikkeling werd dit product in de loop der jaren steeds weer aangepast en verbeterd waardoor het inmiddels een hoge akoestische isolatiewaarde heeft die internationale erkenning geniet. De unieke spreiding van de rubber granulaten op het  vloeroppervlak geven het product een goede elasticiteit en zorgt ervoor dat het Roll line product perfect geschikt is voor impact / contact geluids- vermindering. De RTA serie combineert de akoestische voordelen van het Roll line product en verbetert de thermische karakteristieken door toevoeging van kurk.
pdfTechnische fiche Isolgomma R10

INSULIT 3+

voorbeeld akoestische isolatie insulit3Polyethyleenschuim met gesloten celstructuur.

Insulit 3+ is een goede tussenweg tussen kwaliteitsproducten en besparing voor het verwezenlijken van uw zwevende chape. Het behoort tot de akoestische categorie 2a en biedt dus al goede resultaten tegen contactgeluiden.
pdfTechnische fiche Insult 3+

PLASTIFOAM 4x2 mm

voorbeeld akoestische isolatie plastifoam4x2Plastifoam 4x2 mm op rol is uitermate geschikt voor een hoogwaardige contactgeluidsisolatie tussen dragende en zwevende vloeren. Beantwoordt aan de klasse 1a volgens de norm NBN S01-400.

INSULIT 5+

voorbeeld akoestische isolatie insulit5Polyethyleenschuim met gesloten celstructuur.

Insulit 5+ geeft de mogelijkheid om zeer goede resultaten te behalen in het isoleren van contactgeluiden. Het is het meest gebruikt akoestische vloerisolatie van de gamma omdat het een zeer hoge comfort klasse biedt in elke omgeving waar een zwevende vloer geplaatst moet worden.
pdfTechnische fiche Insult 5+

PLASTIFOAM

voorbeeld akoestische isolatie plastifoamPolyethyleenschuim voor contactgeluidsisolatie onder zwevende vloeren.

Plastifoam is een geëxtrudeerd polythyleenschuim dat geproduceerd wordt in diverse dikten en in densiteiten van 25 kg/m³ en 35 kg/m³. Het schuim heeft een gesloten celstructuur en is 100% recycleerbaar dankzij het mechanisch opschuimen. Het PE-schuim kan, mits toevoeging van additieven, ook zelfdovend gemaakt worden (NBN S-21-203, M2-NF-P92-501).

pdftechnische fiche plastifoam

INSULIT 7+

voorbeeld akoestische isolatie insulit7Polyethyleenschuim met gesloten celstructuur.

Insulit 7+ geeft de beste behaalbare contactgeluid isolatie. De behaalde resultaten zijn hoger dan de strengste akoestische categoriën volgens de Belgische norm NBN S01-400. Om dit te bereiken wordt de piramiden technologie hier in dubbel laag gebruikt wat een dubbele veer, en dubbele luchtlaag en een dubbele veiligheid betekend.
pdfTechnische fiche Insult 7+